Меню

Ориз със спанак и гъби

27 март 2012 | 13:56 | Аз жената
5 от 6 гласа
Добави в любими
300 г ориз
10бр. гъби печурки
3 кубчета замразен спанак
1 глава лук
3 скилидки чесън
3 с. л. олио
1с. л. соев сос
черен пипер на вкус
1 ч.30 мин.

Продукти
Приготвяне

Лукът и чесънът нарязани на ситно се задушават в 2 с. л. олио. Слагат се гъбите нарязани на филийки, задушават се за кратко при често бъркане, след което добавяме размразения спанак (може да ползвате и пресен) и соевия сос. Добавяме ориза и половин чаша топла вода и задушаваме за още няколко минути, след което прехвърляме в тава, доливаме достатъчно количество вода и печем на умерена фурна за около час.

Рецептата е от конкурса „Какво сготвих днес“

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 3 години )
6 rate up comment 0 rate down comment
Мария ( преди 11 години )
Абсолютно безсмислено и ненужно е да се пече толкова дълго, особено след предварителната термична обработка в рецептата! ... иначе "звучи" много добре! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар