Меню

Задушена гъба кладница

28 март 2012 | 22:10 | Аз жената
4 от 6 гласа
Добави в любими
300 г кладница
1 връзка пресен лук
75 г масло
червен пипер
черен пипер
сол

Продукти
Приготвяне

Кладницата не е толкова популярна, колкото печурката, но пък е в пъти по-полезна и вкусна.

Приготвяне:
Лукът се реже на ситно и се задушава в масло, добавя се нарязаната на ленти гъба. След около 10 мин. се добавя червен пипер и сол. Задушава се още 10 мин. Малко преди да свалите от огъня се добавя и черен пипер на вкус. Тук гарнирах със зелена салата и печени картофи с чубрица.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай