Меню

Риба с доматен сос

5 август 2005 | 09:15 | Аз жената
Добави в любими
около 1 кг сафрид (може и скумрия или филе от бяла риба)
3-4 лъжици доматено пюре (или 3 домата)
2 глави лук
3-4 скилидки чесън
1/2 чаша олио
1 чаша бяло вино
магданоз
сол на вкус

Продукти
Приготвяне

В тавичка се слага олиото, накълцаният на ситно лук, чесън. Отгоре се нарежда рибата (измита и почистена).

Доматеното пюре и виното се смесват и рибата се полива със сместа (ако се ползват домати просто се нарязват и се слагат върху рибата, а с виното се залива отгоре). Поставя се в загрята фурна за около 35-40 минути. Преди поднасяне се украсява с магданоз.

 

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай