Меню

Рибена чорба

19 август 2005 | 12:11 | Аз жената
5 от 3 гласа
Добави в любими
За 4 порции:
400 г риба
2 глави лук
1 морков
2 домата
1/4 глава целина
5 суп. лъж. олио
1 лимон
2 яйца
черен пипер
сол
магданоз
дафинов лист
1 ч.20 мин.

Продукти
Приготвяне

Почистената и измита риба се вари в подсолена вода заедно с почистените зеленчуци цели или на едри парчета и дафиновия лист. Когато се посварят (след около 35-45 мин.) рибата се изважда, почиства се от костите и се нарязва на парченца. Бульонът се прецежда и се смесва с рибените късове. Връща се на котлона. Добавя се черният пипер на вкус. Чорбата се застройва с разбити яйца (по велание) и се поднася с лимон и магданоз.

Коментар от Венета Шишкова, София: "Препоръчвам Ви да добавите на чорбата подправката за риба дивисил. Придава невероятен аромат. Пробвайте!"

Снимка: photl.com

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
ники ( преди 11 години )
простете,но рибата се вари за около 5 минути,в случая е писано 35-40 мин,това не е ли много за варене на риба?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар