Меню
Готварство

Арабска леща

30.09.2005г. / 10 07ч.
Аз жената
Арабска леща

500 г леща /едрата е по-подходяща/
500 г кайма
1-2 глави лук
1 каф. чашка ориз
1 пак. кимион
сол на вкус
черен пипер

Сварява се лещата заедно с ориза в 1,5 л. вода и се отмества от котлона. Леко се осолява! Взема се по-дълбок тиган, запържваме в него дребно нарязания лук и каймата / предварително е добре да се премеси с 1 каф. чашка вода и малко олио/. Така изпържената кайма и лукът се изсипват в тенджерата при лещата и ориза, разбърква се много добре и най-накрая се прибавя едно цяло пакетче кимион на прах и 1 ч. л. черен пипер и пак се обърква. Това е! Приятен апетит!

Коментирай