Меню

Крем супа с грах и картофи

21 септември 2012 | 08:26 | Аз жената
Добави в любими
400-450 г замразен грах
2 едри картофа
1/2 връзка копър
1/3 връзка магданоз
3 ч. ч. зеленчуков бульон
прясно мляко за разреждане на супата
заквасена сметана при сервиране

Продукти
Приготвяне

Картофите се нарязват на ситно и се слагат да се варят в зеленчуковия бульон, заедно с граха. Прибавя се сол. При необходимост се добавя допълнително вода.

След като зеленчуците са сварени, супата се отнема от котлона, прибавят се копъра и магданоза (малко копър се оставя за декорация) и се пасират.

Прибавя се черен пипер. Супата се поднася с 1-2 лъжици заквасена сметана, поръсена с копър.

Снимка: авторът

Рецептата е публикувана в блога merudia.bg.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай