Замесва се тесто от всички продукти. Дели се на четири топки, намазва се с олио и се оставя да втаса.

След това се разточва на кора, реже се на ленти и се плете кошницата на обърната купа, покрита с фолио. Пече се докато стане със златист цвят в загрята фурна на 200 градуса.

Кремът се прави като 400 мл сметана се загрее на котлона и се заливат 4 шоколада начупени на парчета. Сместа се оставя да изстине и се прибира за 2 часа в хладилник. След това се разбива с миксер за няколко минути на най-висока скорост.

В кошницата се слага ред от нарязаното руло и се покрива с крема и така докато се напълни. Отгоре се залива с разтопен шоколад (от 100 мл сметана и 1 шоколад).

Рецептата е на Аксиния Александрова, участва в конкурса „Най-вкусните великденски рецепти“