Меню

Чийзкейк с ягоди и горски плодове

13 юни 2013 | 10:10 | Аз жената
4 от 5 гласа
Добави в любими
200 гр чаени бисквити
1 пакетче краве масло
1 кутийка заквасена сметана
1/2 ч.ч. захар
1 пакетче желатин
150 гр ягоди
вода
400 гр горски плодове

Продукти
Приготвяне

Блатът на чийзкейка приготвяме изключително бързо като слагаме бисквитите в блендер и ги смиламе. След това ги смесваме с 1 пакетче меко краве масло докато станат на трохи. Покриваме тавичката за печене с хартия за печене и оформяме блат от бисквитите с маслото. В загрята фурна го запичаме за около 5 минути.

През това време смесваме една кутийка заквасена сметана от краве мляко със 150 грама нарязани на ситно ягоди, 1 пакетче крема сирене и 1/2 ч. ч. захар. Сместа се разбърква добре. След това едно пакетче желатин се изсипва в купичка с 2-3 с. л. вода, за да набъбне. Следете инструкциите за употреба на опаковката на желатина (най-често се слага на водна баня) след това се прибавя към сместа.

Използваме ограничително фолио за тавичката (най-добре да е с подвижни стени ) и нареждаме ягоди, които са срязани на две по края. След това внимателно изсипваме пълнежа като внимаваме ягодите да не се разместят. Оставяме в хладилник, за да стегне за няколко часа.

Преди да сервирате трябва да махнете хартията за печене и фолиото около страните на чийзкейка.

През това време загряваме в тиган около 400 грама замразени горски плодове, поръсваме ги със захар (количеството е по желание, аз им слагам около 5-6 с. л.) и бъркаме докато се сгъстят. След това ги слагаме най-отгоре върху чийзкейка. Трябва да внимаваме ягодовата смес да е стегнала, за да не „потънат“ горските плодове“.

Чийзкейкът се поднася леко охладен.

Автор на рецептата е Виолета Шейтанова (www.merudia.bg).

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай