Меню

Миди в зеленчуков сос

26 юли 2013 | 10:10 | Михаела Лазарова
Добави в любими
1 кг миди
4 супени лъжици олио
1 глава целина
2-3 глави лук
2-3 домата
една чаена чаша грах от консерва
2 моркова
2 дафинови листа
сол на вкус
черен пипер на вкус
2 скилидки чесън

Продукти
Приготвяне

Мидите се почистват и се сваряват. В нагорещено олио се задушават целината, морковите и лукът, всички нарязани на дребно. Когато зеленчуците омекнат се добавят нарязаните на кубчета домати, грахът, чесънът, брашното, дафиновият лист, черен пипер и сол на вкус. След като сосът е готов, слагате и мидите. Поднасяте със ситно нарязан магданоз и лимон. Ако сте любители на морските дарове, може да добавите и няколко скариди.

Опитайте още:

Снимка: Sxc.hu

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай