Меню

Австрийски кекс

4 март 2018 | 06:45 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
4 яйца
100 г пудра захар
100 г брашно
чаена лъжичка бакпулвер
половин чаена лъжичка канела
150 г нарязани орехи
50 г стафиди
50 г нарязани смокини може сухи или от сладко

Продукти
Приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват. Прибавят се брашното, бакпулвера и канелата. Всичко се разбърква добре и накрая се добавят орехите, стафидите и смокините. Кексът се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна. След като изстине, по желание може да поръсите с пудра захар.

Снимка: Sxc.hu

Още сладки рецепти:

Крем с нескафе

Бързи масленки

Бухти с конфитюр

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
17 rate up comment 1 rate down comment
От редакцията: ( преди 10 години )
Здравейте! По рецепта няма мазнина, ако се притеснявате, че няма да се получи без нея добавете 50 г масло. Кексът може да печете в продълговата форма или кръгла :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18 rate up comment 0 rate down comment
aneliq ( преди 10 години )
Brashnoto ne e li malko i v kakva forma se peche,ch e e tolkova debel!Blagodarq :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18 rate up comment 0 rate down comment
stefi ( преди 10 години )
Къде е мазнината в рецептата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар