Меню

Макаронена салата

13 септември 2013 | 10:45 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
500 г макарони, формичките вие си избирате
една по-голяма глава лук
2-3 пресовани скилидки чесън
2 по-големи домата
7-8 кисели краставички
около 10 маслини
300 г колбас, кренвирши, шунка или печено месо, каквото имате под ръка
няколко стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус
За соса:
1 и 1/2 кофичка кисело мляко
една кофичка майонеза

Продукти
Приготвяне

Сварете макароните в подсолена вода. През това време си нарежете всички продукти за салатата. След като макароните се сварят, трябва да ги прецедите и както са в гевгира, да ги изплакнете под студена вода. Сложете ги в купата за салата. Добавете всички нарязани продукти и разбъркайте добре.

Последен добавете соса и отново разбъркайте. Тази салата има много варианти. Дава свобода на домакинята да добавя или маха съставки. Може да я направите по-пикантна като добавите люти чушлета, може дори да сложите печени чушки. Бърза рецепта за всеки вкус, с която да впечатлите вашите гости.

Снимка: Sxc.hu

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай