Меню

Бутер банички с ябълки и канела

5 ноември 2013 | 16:12 | Аз жената
Добави в любими
1 пакет бутер тесто
ябълки – няколко броя
пакетче канела
стафиди – една шепа
смлени орехи – една чаша
захар – 1 чаша

Продукти
Приготвяне

Бутер баничките минават към полуфабрикатите. Когато имате малко време и малко продукти, те винаги са на среща. Разбира се, ако купите готово бутер тесто.

Направата на домашно бутер тесто никак не е лесна и бърза.
За да си направите бутер банички, първо приготвяте плънката. В голяма купа нарендосвате ябълките, добавяте канелата, захарта, орехите и разбърквате хубаво.

Вадите тестото и го разстилате на масата. Важно е да се знае, че с бутер тестото трябва да се работи, докато е студено. Поставяте лъжица от плънката, завивате и поставяте в тавичката. Печете на умерена фурна, след което наръсвате с канела или пудра захар.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
4 rate up comment 1 rate down comment
Мими ( преди 10 години )
Не изглеждат апетитно, като че ли са даже и сурови. А можеше да се подберат и по еднакви на вид.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар