Меню

Пълнени патладжани

23 ноември 2013 | 12:00 | Михаела Лазарова
Добави в любими
2 патладжана
200 г печено пилешко месо
1 яйце
магданоз
масло
1 лъжица галета
сол, черен пипер
100 г кашкавал

Продукти
Приготвяне

Патладжаните се нарязват на половина по дължината. Леко се осоляват и се оставят за 30 минути да се отцедят. След това се изплакват. После леко се задушават в тиган с малко масло. Изваждат се и се издълбават, а вътрешността им се нарязва на ситно.

Към нея се добавят нарязаното на ситно пилешко месо, магданоз, една лъжица галета, черен пипер, сол и яйцето. С тази смес се пълнят патладжаните и се слагат в тавичка. Когато са готови се поръсват с кашкавал и се запичат до златисто.

Опитайте още:

Снимка: Reuters

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай