Меню

Пиле със зеленчуци

13 септември 2002 | 00:00 | Аз жената
Добави в любими
Пиле със зеленчуци

Приготвяне

Продукти: пилешко месо, зелени чушки (от светлите), моркови, лук, зеле, краставици (може и царевица, настъргани орехи и гъби), мазнина (маргаринът ухае много подходящо) и задължително магданоз и къри (или Пикантина за месо).
Пилешкото се нарязва на ленти. Пържи се без да се вари предварително. Слага се и кърито. Чушките се нарязват на кубчета, морковите на тънки лентички, лука на едри люспи. Слагат се при пилето и се задушават малко. Зелето се накъсва на парчета с големината на люспите от лука и се слага малко преди да свалим ястието от котлона. Краставиците се нарязват също на малки лентички, както морковите и се слагат като свалим от огъня, както и магданозът.
Количеството на продуктите е според желанието и възможностите на домакинята.

Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня".

 

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай