Меню

Бюрек с диви листни зеленчуци и сирене

7 декември 2013 | 12:10 | Аз жената
Добави в любими
200 г пресен див кресон
300 г прясна дива рукола
2 с. л. зехтин
200 г сирене, натрошено
1/2 ч. л. счукан черен пипер
1/2 ч. л. червен пипер
2 яйца
250 мл прясно мляко
6 с. л. разтопено масло
20 кори за баница
2 с. л. семена от черен кимион

Продукти
Приготвяне

За тази рецепта можете да ползвате спанак или друг сезонен листен зеленчук.

Загрейте фурната с вентилатор до 200°С (газова фурна на 7). В тиган със зехтина сотирайте кресона и руколата за 2 минути на средно висока температура, докато леко омекнат. Оставете да изстинат достатъчно, за да можете да изстискате излишната течност. Сложете ги в голяма купа и смесете със сиренето, черния и червения пипер. В отделна купа разбийте яйцата, после с разбъркване добавете млякото и разтопеното масло. Намазнете леко тава с размер 25 на 30 см и разстелете първата кора. Намажете обилно с яйчената смес и сложете отгоре още една кора. Повторете, докато сложите 10 кори. Изсипете сместа със сиренето и покрийте с останалите 10 кори, като мажете с яйчената смес всяка кора. Изсипете останалата яйчена смес върху последната кора и поръсете със семената от черен кимион. Печете във фурна в продължение на 30 – 35 минути до златистокафяво. Извадете и оставете да изстине, преди да нарежете на квадратчета.

Рецептата е от книгата „Ориент експрес“ от Силвена Роу.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай