Меню

Зеленчукова спирала с пармезан

26 март 2014 | 16:42 | Михаела Лазарова
Добави в любими
2 картофа
2 тиквички
3 домата
1-2 глави лук
6 скилидки чесън
100-150 г пармезан
сол, черен пипер
50 г масло
олио
мащерка, розмарин

Продукти
Приготвяне

Най-напред нарежете лука на не много ситни парчета и го сложете в мазнината в тиган да се задуши като към него добавете и нарязания на ситно чесън. Загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете всички зеленчуци на колелца с диаметър около сантиметър и половина.

След като лукът и чесънът се задушат може да ги изсипете в керамичен съд за печене, йенски съд или тавичка с незалепващо покритие. Върху това легло от задушени подправки започнете да нареждате колелцата зеленчуци спираловидно. Последователността им зависи от това как най-много ви харесва на вас.

След като ги подредите, сложете на няколко места парченца масло и поръсете с прясна мащерка и розмарин (може и сушени), сол и черен пипер на вкус. Покрийте с фолио и печете до готовност. Когато зеленчуците са готови, поръсете с пармезана и запечете до златиста коричка.

Снимка и идея: goodshomedesign.com

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай