Приготвяне:

Затоплете фурната на 150 C. Почистете месото от тлъстини и го нарежете на пържоли . В малка купа смесете солта, мащерката, дафиновия лист и ригана.

Втрийте подправките в месото. Поставете месото в плитка купа и го покрийте и охладете 2 часа в хладилника. Загрейте олиото на умерен огън в тежък тиган.

Запържете месото добре от всички страни. Прехвърлете го в огнеупорно глинено гърне. Поставете лука и чесъна в тигана, задушете ги 5 минути, докато се зачервят. Добавете бирата и захарта и кипнете сместа. Изсипете сместа върху свинското. Оставете го да се пече близо 2часа, докато соковете му станат бистри при боцване на вилица. Извадете месото от гърнето и го поставете на чиния за сервиране. В малка купа смесете маслото и брашното на гладка каша.

Загрейте соса в гърнето на умерен огън и кипнете соса. Като използвате тел за разбиване на яйца, добавете от маслото, за да сгъстите соса. Оставете го да къкри 3 минути. След като се сгъсти соса залейте всяка порция и сервирайте. Тази рецепта е за 8 порции. Добър апетит. Заслужава си да я опитате.

Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня".

Снимка: thinkstock