Меню

Пресни картофки по френска рецепта

1 май 2014 | 12:45 | Михаела Лазарова
2 от 1 гласа
Добави в любими
1,5 кг пресни картофи
400 г бекон, може и пушен
2 моркова
връзка пресен лук
връзка пресен чесън
масло
сол, черен пипер
розмарин
100 мл бяло вино

Продукти
Приготвяне

Нарежете бекона на малки парчета и го задушете с лука, чесъна и морковите, но без да добавяте мазнина. След като месото добие златиста коричка се изсипва в тавичка за печене и се добавят нарязаните картофки.

Овкусете с черен пипер, сол, пресен розмарин и около 80 г масло. Добавете малко вода и бяло вино и печете до готовност.

Снимка: photl.com

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
20 rate up comment 0 rate down comment
прецизна ( преди 7 години )
Снимката не съдържа част от описаните продукти - бекон, моркови, лук и чесън, а има нещо като парченца чушки. Освен това и розмаринът не изглежда, както е на снимката. Преглеждайте какво публикувате, иначе обиждате читателите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20 rate up comment 1 rate down comment
Турандот ( преди 9 години )