Меню

Супа от леща с пилешко

30 май 2014 | 12:20 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 чаша леща
3-4 пилешки бутчета
сол, черен пипер
2 моркова
2 малки обелени и нарязани домата
1 връзка чесън
1 връзка лук
няколко стръка магданоз
една щипка червен пипер 
риган
олио по желание, тъй като месото ще си пусне мазнина

Продукти
Приготвяне

В тенджера сложете лещата, пилешкото месо, лука, морковите, чесъна и червения пипер. След като месото се вари около 20 минути, извадете го и го накъсайте на малки парчета, а след това отново го върнете в тенджерата.

Щом лещата се свари, добавете нарязаните на ситно домати, риган, сол, черен пипер и магданоз. Оставете да ври около 5-10 минути и сервирайте.

Снимка: thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай