Меню

Бадемова торта със сладко

11 юни 2014 | 16:57 | Михаела Лазарова
3 от 2 гласа
Добави в любими
1/2 чаена чаша брашно
1 чаена чаша сурови бадеми
1/2 чаена чаша захар
50 г масло
7 яйца
3 прахчета ванилия
1 бурканче сладко
бадемов ликьор или коняк

Продукти
Приготвяне

Бадемите се смилат на фино брашно в кухненски робот. Към тях се добавят 1 цяло яйце, 6 жълтъка, захарта, ванилията и малко меко масло. Всичко се бърка много добре, след което се добавя брашното.

След като разбъркате добре тестото, постепенно сложете разбитите на сняг белтъци. Бъркайте внимателно. Сложете тестото в намаслена и поръсена с брашно тавичка или във форма за торта застлана с хартия за печене.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. След като тортата изстине се поръсва с бадемов ликьор или коняк и се намазва обилно с любимото ви сладко или мармалад.

Снимка: olivesandartichokes.wordpress

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай