Меню

Френски пържени филийки

21 юни 2014 | 09:21 | Михаела Лазарова
4 от 4 гласа
Добави в любими
4 кроасана без пълнеж или половин малък козунак 
3 яйца
1 чаша прясно мляко 
2 прахчета ванилия
щипка канела
150 г масло

Продукти
Приготвяне

В купа разбийте яйцата, млякото, ванилията и канелата. Сложете маслото в тиган да се загрее добре. Разрежете кроасана наполовина, а ако ще правите рецептата с козунак го нарежете на тънки филийки.

Потопете всяка филийка в яйчената смес и след това ги изпържете от двете страни в маслото. Сервирайте със сладко, течен шоколад, сметана и плодове, мед и всичко останало, което обичате да хапвате с пържени филийки.

Снимка: thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай