Меню

Пиле марсала

21 юли 2014 | 15:50 | Илияна Николова
3 от 3 гласа
Добави в любими
¼ чаша брашно
½ чаена лъжичка сол
¼ чаена лъжичка пипер
½ чаена лъжичка риган
4 бр пилешки гърди
4 супени лъжици олио
4 супени лъжици зехтин
1 чаша нарязани гъби
½ чаша вино марсала
¼ чаша шери за готвене

Продукти
Приготвяне

В плитка купа или чиния смесете брашното, солта, пипера и ригана. Оваляйте пилешките гърди в тази смес, така че да се покрият изцяло.

В голям тиган разтопете маслото на средна температура. Поставете пилето в тигана, след като се загрее. Гответе докато добие кафяв загар. Обърнете месото и добавете гъбите. Налейте виното и шерито. Покрийте тигана с похлупак и оставете да се задуши за 10 минути.

Отново обърнете месото и оставете да се сготви хубаво и от двете страни. Когато соковете са се смесили добре и пилешкото е добило приятен розов цвят, ястието е готово.

Време за приготвяне: 30 минути

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай