Меню

Задушено прясно зеле с моркови

6 септември 2014 | 12:00 | Илияна Николова
4 от 3 гласа
Добави в любими
1 прясна зелка
3-4 моркова
2 глави кромид лук
4 бр червени чушки
3 стръка магданоз
1 щипка черен пипер
1 щипка сол
3-4 супени лъжици олио
250 мл вода

Продукти
Приготвяне

Нарежете на ситно зелето. Настържете морковите. Чушките и лука нарежете на жулиени. Задушете ги в сгорещената мазнина в дълбок тиган с капак на средно висока температура. Първоначално разбърквайте, докато леко започнат да се смачкват, след това налейте водата.

Добавете солта и черния пипер, намалете котлона и похлупете тигана. Нека зеленчуците се задушават за около 15-20 минути на слаб огън. Малко преди да е готово поръсете със ситно нарязания магданоз и разбъркайте.

Сервирайте като гарнитура към месо или картофи или като основно по ваш избор.

Време за приготвяне: 35-40 минути

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай