Меню

Подбрани рецепти с говеждо

17 октомври 2014 | 15:01 | Илияна Николова
Добави в любими
Подбрани рецепти с говеждо

Приготвяне

Говеждото месо се счита за едно от полезните видове меса, които съдържат по-малко наситени мазнини и са полезни за здравето.

То е не просто подходящо за вашата диета, но и носи доста полезни вещества на организма. За разлика от свинското месо, говеждото е по-бедно на холестерол и по-богато на важни за организма протеини.

Осигурява важни протеини


Освен протеините в говеждото има и много полезни и незаменими аминокиселини, от които мускулите и функционалните тъкани на организма (паренхима) се нуждаят.

Доставя желязо

Препоръчителната доза желязо на ден за жените е 18 мг, а повечето хора получават само 8 чрез храната. Червеното месо доставя добро количество желязо, което подобрява значително приема.

Съдържа цинк


Говеждото месо е богато на важния елемент цинк. Той е важен за изграждането на мускулната маса, укрепването на имунната система и насърчаването на мозъчните функции.

Осигурява витамини от групата В


Крехкото червено месо е естествен източник на тези полезни и важни за здравето витамини. Консумирането на червено месо помага за цялостно подобряване здравето на организма, нервната и имунната система, храносмилането и очите.

Ето защо ви предлагаме 6 отбрани рецепти с говеждо, с които да подсилите трапезата и организма си!

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай