Може би има злояди деца, но със сигурност няма деца, които не обичат да играят и да се забавляват. Лично мое мнение е, че когато огладнее и най-злоядото дете ще поиска нещо за ядене, но ето няколко весели начина да предизвикате детето да обърне внимание на храната. Може да направите весели сандвичи във формата на любимите му предмети и животни. Накратко ще опишем няколко идеи, а вие може да развихрите своето въображение и да допълните колекцията. Ако не се сещате какво точно да приготвите, детето ви със сигурност ще има великолепни идеи, но по-трудното е да измислите как да ги осъществите.

Сандвич рак – това е възможно най-лесния за изпълнение сандвич. Вземаме две половин филийки хляб /по-добре е за този тип сандвичи да се използват фабрично нарязани, защото са равномерни на дебелина/ намазваме ги с масло или маргарин, слагаме по средата колбас или кашкавал. В случая украсата е важна – от прихлупените филийки оформяме главата на рака. Може да я направите червена – с лютеница или препечена червена чушка; бяла – със сирене. Очите може да са от кръгли парченца хляб, кръгчета белтък, а за зеници – маслини или зърна царевица. Може да използвате зърна царевица и за стилизирани зъби. Нарязани на две кръгчета колбас може да представляват краката на рака. Използвайки тези основни напътствия с различни вариации може да направите и всякакви други сандвичи – калинки, бръмбарчета или костенурки.

Сандвич – жираф – краката му може да се направят от солети, тялото от кашкавал или друг вид твърдо сирене, шията отново може от солета или от дървен шиш и главата пак от вид твърдо сирене. Всъщност ако детето изяде този великолепен жираф, ще хапне 100 грама сирене с любимите на всички деца хрупкави солетки. По-забавно е да направите кафявите петна на жирафа с парченца маслини вместо с боя за хранене. Сандвичът може да украсите с някакво екзотично растение направено например от краставица или друг любим зеленчук.

Сандвич – лебед – тялото може да бъде направено от парченце топено сирене, крилете от белтъка на сварено яйце, шията от половин солета, главичката от малко яйчице /пъдпъдъчено/ и т.н. Ако ви се занимава повече, може да направите езерце от оцветен в синьо желатин.

Сандвич – охлюв – също става изключително лесно от половин твърдо сварено яйце, поставено върху надлъжно разрязан половин кренвирш, с рогца от нанизана на клечки за зъби царевица.

Сандвич – мотор. Би могъл да се направи от хляб и различни видове колбас, морков, ряпа и т.н. за направа на колела. От кората на хляба се оформя самияТ мотор, изрязват се кръгчета гуми от хляб, кренвирш, ряпа. Кормилото се оформя с помощта на солети, за фарове може да се използват зърна царевица.

Може да се дадат и стотици други идеи, но според мен преди всичко е важна фантазията при обработка на наличните продукти. Направата на такъв тип сандвичи не отнема толкова много време, колкото си представяте. Когато направите няколко такива вълшебства – изкушението за детето е голямо. Това вече не е обикновена филия с кашкавал и салам, това е предизвикателство да опита от ушето на мечето, от главата на динозавъра, от тялото на пилето и докато пробва от всеки сандвич по парченце, неусетно ще е хапнало повече храна отколкото обичайно. А със сигурност и на вас ще ви бъде забавно и вместо изнервени, ще се чувствате щастливи, че някой е оценил вкусното ви творчество.