Меню

Класически лучени кръгчета

7 ноември 2014 | 11:32 | Илияна Николова
4 от 16 гласа
Добави в любими
2 глави лук, нарязани на кръгчета
1 и ¼ чаши брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка сол
1 яйце
1 чаша прясно мляко
¾ чаша галета
1 л олио за пържене

Продукти
Приготвяне

Загрейте олиото във фритюрник или дълбок тиган за пържене на висока температура. В купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Разбийте яйцето и млякото в отделна купа. След това ги добавете към брашното.

Внимателно нарежете лука, за да не развалите колелцата. Потопете филийките лук в сместа за паниране. Внимавайте сместа да покрие много добре лучените кръгчета.

След това ги потопете в галетата, докато се покрият напълно с нея. Пържете лучените кръгчета за около 2-3 минути в сгорещено олио до златисто кафяво.

Подправете с още малко сол, ако е необходимо.

Време за приготвяне: 40 минути

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай