Меню

Коледни бисквити с орехи, канела и джинджифил

7 декември 2014 | 12:15 | Михаела Лазарова
Добави в любими
1 чаена чаша меко масло
3/4 чаша пудра захар
2-3 яйца
70-100 г счукани орехи 
една чаена лъжичка настърган пресен джинджифил
половин чаена лъжичка канела
2 прахчета ванилия
брашно колкото поеме за меко тесто за бисквити

Продукти
Приготвяне

В купа разбийте добре захарта и маслото. След това се добавят яйцата и брашното. Последни сложете канелата, джинджифила, ванилията и счуканите орехи и разбъркайте с лъжица. След като тестото стане меко и еластично, разточете го добре и изрежете звездички (или други формички).

Поставете ги в тавичка върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. След като сладките са изпечени, може да им направите глазура от белтъци, разбити на сняг със захар или да ги завържете с красива червена панделка, както е показано на снимката.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай