Меню

Панирано свинско

10 октомври 2006 | 15:57 | Аз жената
Добави в любими
Продукти: 
500 гр свинско филе 
4 с.л. настърган кашкавал 
1 ч.ч. брашно 
2 яйца 
половин чаша бира 
черен пипер 
сол 
олио за пърженето

Продукти
Приготвяне

Приготвяне: Измитото и подсушено месо се нарязва на филийки, които се изтъняват с дървено чукче и се поръсват със сол и черен пипер. Жълтъците на яйцата се разбиват с бирата, добавят се брашното и разбитите на твърд сняг белтъци. Парченцата месо се слепват две по две, като помежду им се разпределя настърганият кашкавал. Потапят се в бирената смес и се пържат в обилно количество с мазнина на не много силен огън (около 15 мин.). Поднасят се топли.

Снимка: thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай