Меню
Готварство

Пиле в тесто

04.12.2002г. / 00 00ч.
Аз жената
Пиле в тесто

Тесто: 1 яйце, 1 супена лъжица олио, кофичка кисело мляко и брашно за средно меко тесто. Замесва се и се разточва на кора, колкото да покрие дъното на електрическа тенджера, а краищата да останат извън стените й.

Плънка: 1/2 пакет сварени спагети, 200 гр настърган кашкавал и бял сос приготвен от 2 супени лъжици масло, 3 супени лъжици брашно, разредени с 2 чаени чаши бульон от пилето.

Върху тестото редим пласт сварено нарязано пилешко месо, спагети, кашкавал, поливаме с половината от белия сос, поръсваме с чер пипер. После пак повтаряме до изчерпване на продуктите. Загръщаме сместа с краищата на тестото. Обръщаме в намаслена тава, отгоре поставяме парченца масло и печем във фурна.
Когато ястието е готово, обръщаме в чиния и режем като торта. Сервира се топло.

Приятен апетит!

Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня"

Коментирай