Меню

Тиквено руло с крема сирене

1 октомври 2015 | 17:25 | Илияна Николова
5 от 3 гласа
Добави в любими
3 яйца, разбити
1 чаша захар
2/3 чаша пюре от тиква
1 супена лъжица лимонов сок
2/3 чаша брашно
2 супени лъжици канела
1 чаена лъжичка индийско орехче
1 чаена лъжичка стрит джинджифил
1 чаена чаша пудра захар
¼ чаша размекнато масло
1 пакет крема сирене или 250 г
1 ванилия
1 ч.

  • Порции: 8-10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 170 градуса. Намазнете плитка тавичка за печене.

В купа смесете яйцата, захарта, тиквеното пюре и лимоновия сок. Пресейте брашното с канелата, индийското орехче и джинджифила. Добавете сухите съставки към мокрите и бъркайте с миксер. Разстелете сместа в тавичка и печете за около 15-20 минути.

Извадете от фурната и оставете да се охлади. Извадете тестото от тавичката. Поставете върху памучна кърпа и навийте. Оставете да се охлади в хладилник.

След като се охлади, развийте леко, за да премахнете кърпата. Намажете с предварително подготвената за мазане смес от пудра захарта, маслото, крема сиренето и ванилията. Отново сложете в хладилник, за да се охлади напълно.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай