Меню

Яйца с наденица и кашкавал на фурна

3 януари 2016 | 12:10 | Илияна Николова
4 от 5 гласа
Добави в любими
12 яйца, разбити
500 г наденица
400 г настърган кашкавал
7 филийки хляб, накъсан на парчета
30 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. На котлона запържете наденицата в сгорещено олио до златисто като предварително сте я нарязали на едри или дребни кубчета по желание. Отцедете мазнината от наденицата. Оставете да изстине. Изсипете яйцата в леко намазнена тавичка за печене.

В отделна купа смесете колбаса, хляба и кашкавала. Разбъркайте добре и изсипете в яйчената смес. Накрая поръсете с още малко кашкавал и покрийте с алуминиево фолио.

Печете в предварително загрята фурна за 15 минути или до златистокафяво.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай