Меню

Класическа макаронена салата

21 януари 2016 | 11:59 | Илияна Николова
3 от 2 гласа
Добави в любими
1 чаша майонеза + 1 супена лъжица
¼ чаша бял оцет
2 супени лъжици дижонска горчица
2 чаени лъжички сол
½ чаена лъжичка черен пипер
1/8 чаена лъжичка лют червен пипер
1 супена лъжичка захар
1 чаша ситно нарязани кубчета целина
¾ чаша червена чушка, нарязана на ситно
½ чаша настъргани моркови
½ чаша пресен лук, нарязан
¼ чаша чушка халапеньо, нарязана
1 пакет макарони
30 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Смесете в купа 1 чаша от майонезата с оцета, горчицата, солта, двата вида пипер. Разбъркайте и добавете захарта. Отново разбъркайте. Прибавете целината, лютите чушки, морковите. Приберете тази смес в хладилника.

В подсолена вода сварете макароните. След това изцедете водата и изплакнете със студена вода. Отцедете водата и прехвърлете макароните в голяма купа. Върху тях изсипете сместа с майонезата, зеленчуците и подправките. Разбъркайте добре, за да се разнесе равномерно сместа по макароните.

Покрийте с найлоново фолио за свежо съхранение и оставете около 4 часа в хладилника. Преди сервиране разбъркайте още веднъж. Добавете 1 лъжица майонеза и 1 лъжица вода, за да освежите вида на салатата.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай