Меню

Най-лесните чуроси

13 април 2016 | 12:50 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
200 г брашно
1 пакет бакпулвер
300 мл вода
1 супена лъжица зехтин
1 щипка сол
150 мл олио
200 г захар
1 л олио за пържене в маслена баня
40 мин.

  • Порции: 15

Продукти
Приготвяне

Смесете брашното и бакпулвера. Пресейте ги и ги оставете настрана. В тенджера на средна температура смесете водата, зехтина и солта. Бъркайте сместа, докато заври. След това свалете от котлона.

Към сместа изсипете и брашното с бакпулвера. Бъркайте с лъжица, докато се получи много меко тесто. Не се притеснявайте, ако в началото изглежда повече като каша, отколкото като тесто. Постепенно ще се сгъсти.

Напълнете тестото в кухненски пош с едър накрайник. Междувременно изсипете литъра олио в дълбока тенджера. Загрейте го на силна температура. С поша изстискайте малко от тестото в олиото.

Пържете чуросите до златисто. След като са готови ги извадете с решетъчна лъжица. Отцедете ги върху кухненска хартия. Поръсете с пудра захар, потопете в течен шоколад и сервирайте.

Снимка: youtube

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай