Меню

Тесто за пица от карфиол

10 юни 2016 | 12:02 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 глава карфиол без стъбло
½ чаша настъргана моцарела
¼ чаша настърган пармезан
½ чаена лъжичка сух риган
½ чаена лъжичка сол
¼ чаена лъжичка чесън на гранули
2 яйца, разбити
40 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. На дъното на тава за печене постелете лист пергаментова хартия.

Карфиолът пасирайте в блендер, след като сте го сварили. Оставете да се охлади добре. След това в купа смесете карфиола с моцарелата, пармезана, ригана, солта, чесъна и яйцата, предварително разбити.

Смесете добре всички продукти, докато се получи подобна на тесто смес. Разстелете я върху хартията в тавата. Печете кората за пица за около 20 минути. След това върху нея добавете желаната от вас плънка за пица и върнете във фурната за още 10 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
YULIYANASENOV3996@co ( преди 5 години )
neznam dali shte e vkusno , no utre shte go probvame
отговор Сигнализирай за неуместен коментар