Меню

Свинско в сладко-кисел сос

28 януари 2007 | 11:49 | Аз жената
Добави в любими
Продукти за 4 порции: 
500 г свинско месо нарязано на кубчета 
2 с. л. оризово вино 
1 голямо разбито яйце 
7 с. л. царевично нишесте 
3 стръка зелен лук 
100 г консервирани бамбукови връхчета 
1 ситно нарязан зелен пипер 
1/2 ч. л. морска сол 
2 скилидки чесън ситно нарязани

За соса: 
2 с. л. кафява захар 
1 с. л. олио или зехтин 
3 с. л. оцет (балсамов) 
1 ч. л. нишесте 
сол

Продукти
Приготвяне

Смесете солта, виното и яйцето. Оваляйте парченцата месо в тази смес, след това в нишестето. Изпържете парчетата в силно загрята мазнина за 4-5 минути до образуване на златиста коричка. Извадете месото и изцедете. Оставете в тигана само 2 с. л. олио, останалото излейте. Добавете нарязания лук, пипера, чесъна и бамбуковите връхчета и пържете 3 мин. След това добавете месото и разбъркайте.

За соса смесете всички съставки и нагрейте на умерен огън 3-4 мин, като разбърквате непрекъснато.

Полейте месото със соса и подръжте още малко на огъня. Поднесете топло.

Снимка: thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай