Меню

Франзелени брускети със сьомга и рикота

7 декември 2016 | 07:12 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
10 филийки франзела
10 парченца филе от пушена сьомга
1 супена лъжица настъргана лимонова кора
1 щипка пресен копър, ситно нарязан
1 щипка магданоз, ситно нарязан
1 щипка босилек, сух
1 щипка сол
1 супена лъжица рикота
1 щипка черен пипер
1 супена лъжица зехтин
20 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Намажете филийките франзела със зехтин. Запечете ги леко в предварително загрята на 200 градуса фурна. Нека хванат хрупкава коричка. Отделно в купа смесете лимоновата кора, копъра, магданоза, босилека и рикотата. Разбъркайте добре. Овкусете със солта и пипера. С получената смес намажете филийките. Отгоре подредете по едно парченце сьомга. Гарнирайте с едно стръкче магданоз.

Снимка: iStock

Вижте още 9 рецепти за домашни брускети

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай