Меню

Баница с праз, кромид и гъби

18 декември 2016 | 16:42 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
1 пакет кори за баница

3 яйца

3 големи стръка праз лук

3 глави кромид

200 г печурки

1 щипка сол

1 щипка черен пипер

½ чаша олио
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Продуктите за пълнежа се нарязват на ситно. Двата вида лук и гъбите се задушават в малко мазнина, докато омекнат и намалят обема си. Овкусяват се с подправките и се разбъркват. След като се свалят от котлона се добавят 2 от яйцата и се разбърква добре.

Плънката се подрежда в корите като се разпределя така, че да стигне. Преди да сложите плънка във всяка кора, намазвайте я с малко олио. След това завийте на кравайче и подредете в тавата за печене, предварително намазнена. Чукнете последното яйце, разбийте го и намажете с него подредената вече баница.

Печете в загрята на 220 градуса фурна до златист загар.

Снимка: iStock

Вижте още Празнични рецепти за баница

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай