Меню

Хляб от лимец за хлебопекарна

24 април 2019 | 17:03 | Илияна Николова
4 от 58 гласа
Добави в любими
500 г брашно от лимец
320 мл вода
1 пакетче суха мая
1 супена лъжица олио
1 чаена лъжица захар
2 щипки сол
2 супени лъжици слънчогледово семе
2 супени лъжици тиквено семе
щипка маково семе
180 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Разтворете маята в хладка вода. Към нея добавете захарта, за да се активизира. Разбъркайте, оставете да шупне. След това поставете в хлебопекарната. Добавете брашното, олиото, солта. Пуснете на дълга програма за пълнозърнест хляб и настройте на коричка по избор. След като първото месене е завършено ще чуете писукане от машината. Отворете и добавете семената. Затворете и оставете хляба да се изпече.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай