Меню

Лека крем супа с грах, морков и лук

26 април 2018 | 06:34 | Илияна Николова
4 от 20 гласа
Добави в любими
250 г грах от консерва
250 мл прясно мляко
2 супени лъжици масло
2 скилидки чесън
1 морков
1 глава лук
сол
черен пипер
червен пипер
пресен магданоз за поръсване
60 мин.

  • Порции: 4

Продукти
Приготвяне

Изцедете и измийте добре граха. Нарежете моркова и лука на ситно. Пресовайте чесъна. В дълбока тенджера загрейте маслото. В него запържете чесъна. След 5-6 минути добавете граха. Разбърквайте, за да се смеси с чесновите аромати. Долейте около 600 мл вода. Намалете котлона и оставете да заври. Добавете морковите, лука, подправките. Разбъркайте и оставете да се вари още десетина минути.

Свалете от котлона, добавете млякото. Пасирайте с пасатор. Сервирайте в купички и поръсете с пресния магданоз. По желание добавете крутони.


Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай