Разрежете авокадото на две, издълбайте средата, като запазите „черупката“. Намачкайте месестата част, овкусете с лимонов сок, сол, смлян бял пипер. Бланширайте скаридите, като след това е необходимо и да ги обелите.

В купа комбинирайте ситно нарязаните чушка, яйце, копър, крема сирене и скаридите (тях нарежете на средно големи парчета). 

Разбъркайте всичко и напълнете „черупките“ на авокадото със салатата. Украсете с 1-2 стръкчета див лук и малко червен хайвер.

Мариела Нордел е топкулинар и космополитна личност. Каква е тайната на добрата храна, покоряването на мъжкото сърце и докъде може да се стигне с черпак в куфара, вижте тук.

Снимки: личен архив; iStock

Вижте още: