Меню

Рецептата на Мариела Нордел за пълнено авокадо

18 август 2018 | 06:52 | Михаела Лазарова
Добави в любими
1 авокадо
лимонов сок
сол, бял пипер на вкус
червена чушка
1 твърдо сварено яйце
1-2 с.л. крема сирене
няколко скариди
див лук и червен хайвер за украса
20 мин

  • Порции: 1

Продукти
Приготвяне

Разрежете авокадото на две, издълбайте средата, като запазите „черупката“. Намачкайте месестата част, овкусете с лимонов сок, сол, смлян бял пипер. Бланширайте скаридите, като след това е необходимо и да ги обелите.

В купа комбинирайте ситно нарязаните чушка, яйце, копър, крема сирене и скаридите (тях нарежете на средно големи парчета). 

Разбъркайте всичко и напълнете „черупките“ на авокадото със салатата. Украсете с 1-2 стръкчета див лук и малко червен хайвер.

Мариела Нордел е топкулинар и космополитна личност. Каква е тайната на добрата храна, покоряването на мъжкото сърце и докъде може да се стигне с черпак в куфара, вижте тук.

Снимки: личен архив; iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай