Разтопете маслото в дълбока тенджера. В него запържете нарязаните сладки картофи, моркови, ябълка, лук. Разбърквайте за около 10 минути, докато лукът стане полупрозрачен.

В отделна купичка смесете лещата с джинджифила, черния и червения пипер, кимиона, чилито и бульона. Излейте и разбъркайте съставките в тенджерата с другите зеленчуци. Оставете да кипне на висока температура. След това намалете котлона на средна температура. Покрийте с капак. След около 30 минути, когато зеленчуците са вече меки, свалете от огъня.

С помощта на пасатор пасирайте супата. Можете да използвате и блендер, само че с него трябва да пасирате супата на порции, тъй като няма да се събере в него.

Върнете пасираната крем супа в тенджерата. Отново кипнете за около 10 минути. Към нея добавете киселото мляко. Сервирайте с крутони.

Снимка: iStock

Опитайте още: