Меню

Пай с фъстъчено масло и шоколад без печене

17 октомври 2018 | 06:47 | Илияна Николова
5 от 2 гласа
Добави в любими
250 г крема сирене 
1 и ½ чаши пудра захар
1 чаша фъстъчено масло
1 чаша прясно мляко 
300 мл бита сметана
2 пакета грахам бисквити 
100 г разтопено масло 
течен шоколад
120 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Разбийте сметаната, докато стане пухкава. С миксер разбийте крема сиренето и пудра захарта. Добавете фъстъченото масло и млякото. Разбивайте, докато стане гладка смес. Накрая добавете битата сметана и разбъркайте на ръка.

Натрошете грахам бисквитите. Смесете ги с разтопеното масло и ги намачкайте на дъното на тава вместо блат. Пъхнете в хладилник за 15 минути, за да се стегне. Върху блата нанесете пълнежа. Върнете обратно в хладилника, за да се стегне за още 15 минути.

Накрая намажете внимателно с течния шоколад и отново охладете, този път за 2 часа преди да сервирате.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай