Меню

Пълнени гъби с домати и моцарела

20 октомври 2018 | 06:38 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
7 големи печурки или гъби портобело
15 чери доматки
15 топчици бейби моцарела ( горе долу по две на гъба)
100 г масло
3 скилидки чесън
няколко стръка магданоз
За соса:
200 мл оцет балсамико
3 с.л. кафява захар
35 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

Почистете гъбите от пънчетата и ги измийте добре, след което ги подсушете с кухненска хартия. Разтопете маслото и прибавете към него пресования чесън и наситнения магданоз. В тава върху хартия за печене (или с незалепващо покритие) подредете гъбите. Намажете ги с маслото отвън и обилно от вътрешната им страна.

Сложете във всяка гъба нарязаните наполовина бейби моцарела и чери доматки. По желание може да добавите и нарязан колбас. Сложете ги да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса, до разтопяване на моцарелата. Докато гъбите се пекат, пригответе соса, като в касерола сипете оцета и захарта. Бъркайте непрекъснато, за да се сгъсти сместа. Сервирайте гъбите и сложете върху всяка малко от соса.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай