Меню

Пълнен лук с кайма

30 октомври 2018 | 06:18 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
8-9 глави червен лук
500 г кайма смес
2 червени чушки
1 люта чушка по желание
50 г счукани орехи
50 г доматено пюре
3 с.л. заквасена сметана
няколко стръка нарязан магданоз
½ ч.л. мащерка
½ ч.л. чубрица
щипка сминдух
сол, черен пипер на вкус
олио
60 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

Премахнете люспите от лука. След това от едната страна на всяка глава, отрежете малка част. Ако главите лук не са стабилни, когато ги поставите в тава, отрежете малко и от дъното. С помощта на лъжица издълбайте вътрешността им. Нарежете на ситно половината количество от издълбания лук (другия го запазете за салата, ястия, супи).

Задушете го в тиган с добре загрята мазнина. Прибавете към него нарязаните чушки, подправките, ядките и каймата. Когато каймата посивее добавете доматеното пюре, а след 2-3 минути и сметаната. Напълнете лукчетата със сместа, като ако ви остане от нея, може да я разпределите в тавата около тях.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и я сложете в предварително загрята фурна на 180 градуса. Печете около 20-30 минути, след което премахнете фолиото и запечете за още няколко минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай