Меню

Салата с пилешко и бекон

20 ноември 2018 | 06:23 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 маруля или салата айсберг
4 твърдо сварени яйца
8 парчета бекон
300 г пилешки гърди
1 добре узряло авокадо
120 г синьо сирене или друго по ваш избор
няколко чери доматки
1 малка глава червен лук

За дресинга:
1/3 ч.ч. оцет
1 с.л. дижонска горчица
2-3 с.л. зехтин
сол, черен пипер на вкус
25 мин

  • Порции: 2-3

Продукти
Приготвяне

В добре загрят тиган сложете няколко капки зехтин и след това пилешкото месо. Запържете месото от всяка страна добре, след което го отделете. В същия тиган леко запечатайте и бекона. Накъсайте или нарежете салатата и я сложете в голяма купа. Нарежете зеленчуците, яйцата и месото и ги прибавете към нея. Натрошете сиренето и овкусете с дресинга.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай