Меню

Салата с айсберг, нахут и ечемик

30 ноември 2018 | 06:17 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 салата айсберг
1 добре узряло авокадо
1 глава червен лук
½ ч.ч. сварен ечемик
1 малка консерва нахут
200 г сирене
За дресинга:
5 с.л. зехтин
2 с.л. оцет
1 ч.л. мед
сол, черен пипер на вкус
45 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

Сварете ечемика според инструкциите на опаковката (добре е 1-2 часа преди варене да се накисне във вода), след което го прецедете и изплакнете в гевгир. Нарежете или накъсайте салатата. Сложете я в подходяща купа и прибавете към нея отцедения и изплакнат нахут, нарязаните лук и авокадо и натрошеното сирене. Пригответе дресинга, овкусете салатата с него и разбъркайте добре.

Снимка: Pexels

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай