Меню

Шоколадов мус с три съставки

14 декември 2018 | 05:56 | Михаела Лазарова
5 от 3 гласа
Добави в любими
500 мл течна сметана за разбиване (сладка)
250 г черен шоколад с поне 70% какао
1 ч.л. ванилов екстракт
30 мин

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

Изсипете сметаната в малка тенджера и я сложете на котлона. Когато се затопли добре може да добавите шоколада. Бъркайте непрекъснато с помощта на телена бъркалка, за да не загори сметаната и да може шоколадът да се разтопи. Прибавете ванилията и снемете от котлона. Прехвърлете сместа в подходяща голяма купа. Когато сместа стане хладка, разбийте с помощта на миксер до получаване на твърди връхчета. Разпределете муса в подходящи купички и охладете.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай