Меню

Котешки езичета

26 януари 2019 | 06:35 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
125 г меко масло
125 г много фина захар
1/2 ч.л. екстракт от ванилия
4 белтъка
125 г брашно
40 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. В голяма купа разбийте маслото и захарта до получаването на пухкава смес. Прибавете ванилията. Отделно разбийте белтъците до получаването на твърд сняг, след което постепенно и с внимателно бъркане ги прибавете към останалите съставки. Накрая сложете брашното, но не цялото количество наведнъж, а постепенно.

Готовото тесто се слага в сладкарски пош или шприц и се разпределя в тава върху хартия за печене. Дължината на езичетата зависи от вашите предпочитания. Важно е между тях да оставите около 5 см разстояние. Печете около 7-10 минути или докато краищата им станат златистокафяви.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
titia ( преди 5 години )
mnogo sa spolu4livi v kombinacia s 6okoladov krem i stava doma6na biskvitena torti4ka
отговор Сигнализирай за неуместен коментар