Меню

Гофрети с пълнозърнесто брашно

12 февруари 2019 | 06:21 | Илияна Николова
Добави в любими
2 яйца, разбити 
1 и ¾ чаши прясно мляко 
¼ чаша рапично олио 
¼ чаша кленов сироп 
1 чаена лъжица ванилов екстракт 
1 чаша пълнозърнесто брашно
½ чаша стрито ленено семе 
¼ чаша пшеничен зародиш 
¼ чаша бяло брашно 
2 чаени лъжици бакпулвер 
1 чаена лъжица захар 
1 щипка сол
45 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

В голяма купа разбийте яйцата. Добавете към тях млякото, рапичното олио, ванилията. Разбийте с миксер. Добавете двата вида брашно, лененото семе, пшеничения зародиш, бакпулвера, захарта, солта. Разбийте, докато сместа стане гладка.

Загрейте гофретника. Напръскайте го със спрей за готвене. Една по една печете гофретите до златисто. Сервирайте с гарнитура по избор.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай